Bewindvoering

Bewindvoering

Bewindvoering

Sommige mensen kunnen (tijdelijk) niet goed meer voor hun geld of goederen zorgen. Dit kan te maken hebben met een beperking of het hebben van heel veel schulden.

In dit geval is het mogelijk voor deze mensen beschermingsbewind aan te vragen om de mensen tegen zichzelf en tegen anderen te beschermen. Er kan op twee gronden een verzoek tot onderbewindstelling worden gedaan. Enerzijds op grond van een lichamelijke en/of geestelijke beperking of op grond van verkwisting en het hebben van problematische schulden. In dit laatste geval zal het bewind ook worden ingeschreven in een openbaar curatele- en bewindregister. Dit met als doel te voorkomen dat men zich nog dieper in de schulden steekt door onverstandige aankopen te blijven doen.
De bewindvoerder neemt onder toezicht van de kantonrechter het beheer van de financiële zaken over. De cliënt kan niet meer zelfstandig over zijn of haar vermogen of inkomsten beschikken maar blijft handelingsbekwaam.

Er kunnen verschillende personen een verzoek doen voor een onderbewindstelling. Dit kan gedaan worden door de persoon zelf, de familie, verzorgers, medewerkers van de instelling waar de persoon verblijft of het college van B en W.

Bel mij terug

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk.

  Bent u benieuwd naar onze tarieven?
  Klik dan op de onderstaande knop.

  Tarieven bekijken

  Referenties van cliënten

  Tijdens mijn bewind ben ik zeer tevreden over mevrouw van Rossum van Balans hoe zij mijn zaken heeft behartigd. Zij heeft mij het vertrouwen weer gegeven, gezien ik van een bewindvoerder kwam die mijn zaken niet correct heeft behartigd. Ik ben dan ook zeer te spreken over mevrouw van Rossum van Balans. Ik ben haar dan ook zeer dankbaar dat mijn financiële zaken weer op orde zijn. Hierdoor is er weer rust gekomen.

  Fantastisch!

  Lieve Danielle en Susan, Ik wil jullie nogmaals bedanken voor alles wat jullie voor me hebben gedaan. Ik zal hier altijd dankbaar voor blijven. Jullie zijn kanjers! Hartelijk bedankt.

  Kanjers!

  Deze mensen werken keihard en binnen de regels dwz absoluut beschermingsbewind! Er wordt niet “gespeeld” met uw geld en er wordt geen enkele regel overtreden binnen het beleid. Daarnaast wordt er ook gespaard in zoverre dit mogelijk is en mijn mening is dat dit bedrijf verreweg de beste is qua bewindvoering. Zeer tevreden!!

  Zeer tevreden!

  Toen het echt niet meer ging, er voor mijn gevoel geen uitweg meer was, sprong Balans voor mij in het diepe. Heb alles hier achter gelaten en na 2 en een half jaar loop ik met spaargeld hiervandaan. Doordat ik deze keuze had gemaakt heb ik hard aan mezelf kunnen werken zonder de stress over mijn financiën, waardoor ik met een frisse start weer vol aan de slag kan gaan op dit moment. Niets dan lof over de samenwerking.

  Niets dan lof over de samenwerking!

  “Onze tante is door omstandigheden onder mentorschap en bewindvoering geplaatst.

  Wij willen aangeven dat we super blij zijn met Susan van Rossum zij behartigd met veel liefde en aandacht de zaken voor onze tante we kunnen altijd met vragen terecht dus een pluimpje voor haar 👍”

  Super blij!

  “Mijn hele wereld stond op z’n kop, totdat ik met jullie in contact kwam. Na mijn eerste intake gesprek voelde ik mij vooral opgelucht! Klinkt vreemd om je opgelucht te voelen terwijl je in de schuldhulpverlening komt, maar jullie gaven mij een goed gevoel over mijn situatie waarin ik vastliep.

  Samen hebben wij alle ins en outs doorgenomen en de punten een voor een aangepakt waardoor het voor mij geen rommeltje meer was maar een overzichtelijke situatie waardoor je een rustig gevoel creëert. Lieve Susan en Danielle heel erg bedankt voor het ontzorgen en jullie professionele aanpak.

  Ik kan nu mede dankzij jullie weer op eigen benen staan en mijn eigen pad bewandelen, heerlijk bouwen aan een mooie toekomst met de mensen die mij lief zijn.”

  Mooie toekomst!

  Heeft u een vraag?

  Heeft u een vraag?

  Neem dan gerust contact met ons op

  Neem dan gerust contact met ons op

  Contactpagina openen